Çengelköy Mah. Engin Cd. No:29, 34680 Üsküdar/İSTANBUL

Okul öncesinde 48-72 ay arası öğrencilere okul öncesi eğitim ve öğretim verilmektedir. Öğrencilerimizin sınıflara yerleştirilmesinde doğum yılları ve doğdukları aylar, sınıflardaki kız ve erkek öğrenci sayısı, rehberlik görüşme raporlarından elde edilen sosyal gelişim düzeyleri göz önünde bulundurulmaktadır.

Okul öncesinde uygulanan eğitim programı öğrencilerimizin yaş, gelişim özellikleri, öğrenme hızı, ilgi ve gereksinimleri gibi bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak Türk Eğitim Derneği tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından geliştirilen, MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün belirlediği esasları temel almaktadır. Eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Öğretim Programı temel prensipleri çerçevesinde oluşturulmuştur. Programımız okul öncesi eğitim alanında başarılı bulunan uluslararası eğitim yaklaşımları (High Scope, Reggio Emilia, GEMS, STEAM…) ile zenginleştirilmektedir. Atatürk ilkelerine bağlı, ulusal ve evrensel değerleri benimsemiş, sorumluluk bilincine sahip, ruhen ve bedenen sağlıklı, paylaşımcı, kendine güvenen bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Programımızda öğrencilerimizin aktif olmalarının yanı sıra araştıran, sorgulayan, duyarlı, bilgili, dönüşümlü düşünen, risk alan, prensipli, açık fikirli, dengeli, öz güvenli bireyler olması hedeflenir.

Eğitim programımız, Türkçe, okuma yazmaya hazırlık, matematik, drama, oyun ve hareket, müzik, yaratıcılık ve sanat, mutfak etkinliği, demokrasi eğitimi, GEMS & eğlenceli bilim, SCAMPER, geziler ve sosyal etkinlikler ve kütüphane etkinliği gibi ders ve etkinlikler ile desteklenmektedir.

Öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini takip ederken en önemli aracımız iletişimdir. Okul-aile iletişimin etkili olarak sürdürülebilmesi öğrencinin gelişiminin takibi açısından okulumuz için önemli bir adımdır. TED Üsküdar Kolejinde,

  • Bireysel Veli Görüşmeleri
  • Haftalık Bireysel Veli Görüşmeleri
  • Veli Seminerleri
  • Veli Bültenleri

gibi çalışmalarla güçlü ve etkin bir iletişim sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizin gelişimi hakkında velilerimizle yaptığımız düzenli toplantıların yanı sıra okul ve iletişim portalı olarak K12 sistemini kullanılmaktadır. Bu platform üzerinden, öğrencilerin başarı durumları, okul etkinlikleri ve duyurular hakkında anlık bilgiler paylaşılmaktadır. Velilerimiz; öğretmenlerle ve yöneticilerle bireysel görüşmeler yapmak için K12 etkili bir iletişim aracı olarak kullanılmaktadır.

Yemek Düzeni

Anasınıfında yemek düzenimiz sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün olarak uygulanmaktadır. Yemekler okul mutfağımızda gıda mühendisi denetiminde diyetisyenimizin belirlediği menü ile şef ve ustalarımız tarafından büyük bir özenle hazırlanmaktadır. Taze ve günlük ürünlerin kullanıldığı mutfağımızda tüm öğünlerde öğrencilerimizin ihtiyacı olan protein ve karbonhidrat dengesi gözetilmekte, lezzetli ve çeşitli gıdalar sunulmaktadır.
Anasınıfında yemek saatleri aynı zamanda bir öğrenme ortamı olarak değerlendirilir. Öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak, farklı yiyecekleri tanımalarını sağlamak ve damak zevklerini geliştirmek amacıyla öğretmenler rehberlik eder. Yemek sırasında yapılan sohbetlerle öğrenciler arası sosyal etkileşim desteklenir, paylaşma ve sıra bekleme gibi sosyal davranışlar pekiştirilir.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.