BAŞVURU KILAVUZU

Değerli Velilerimiz, Sevgili Aday Öğrencilerimiz;

Başvuru sistemini kullanırken aşağıda belirteceğimiz hususları dikkate almanızı önemle rica ederiz.

1.Başvuru sistemine aday öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile girilmelidir.

2. İl seçiminde İstanbul seçilmelidir. İkinci olarak Kurum seçiniz menüsünden bu yıl aday öğrencinin okuduğu okula denk olan TED Üsküdar Okulu seçimi yapılacaktır. Bu bağlamda;

3. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 4.sınıfta okumakta olan aday öğrenciler Kurum seçiniz menüsünden TED Üsküdar İlkokulunu seçecektir.

4. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5.sınıfta, 6.sınıfta, 7.sınıfta ve 8.sınıfta okumakta olan aday öğrenciler Kurum seçiniz menüsünden TED Üsküdar Ortaokulunu seçmelidir.

5. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Hazırlık sınıfında okumakta olan ancak gelecek yıl TED Üsküdar Anadolu Lisesi 9.sınıfına devam etmek isteyen aday öğrenciler Kurum seçiniz menüsünden TED Üsküdar Ortaokulunu seçmeli ve şimdiki sınıfını 8.sınıf olarak belirterek 8.sınıf TOGS sınavına başvurmalıdır.

6. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 9.sınıfta okumakta olan öğrenciler Kurum seçiniz menüsünden TED Üsküdar Anadolu Lisesini seçmelidir.  Ancak TED Üsküdar Anadolu Lisesinde eğitim dili İngilizce olduğundan 9.sınıfa başvuracak aday öğrencilerimizin İngilizce olarak Hazırlık sınıfını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Hazırlık sınıfı bitirmeden 9.sınıf TOGS sınavına yanlışlıkla başvuran adaylar başarılı olsalar dahi 9.sınıfa kayıt hakkı kazanamayacaktır.

Okul seçiminin doğru yapılması son derece önemlidir. Bu seçimin doğru yapılmasından sonra devam eden menüleri tamamlanmalı, başvuru bitirilince KAYDET yazısına tıklanıp Başvuru belgesi indirilmelidir. Başvuru belgesindeki bilgiler kontrol edilmeli, hatalı bilgi tespit edilirse TED Üsküdar Koleji ile irtibata geçilerek düzeltilmesi sağlanmalıdır. Adaylar Başvuru belgesinin çıktısını sınav günü yanlarında getirmelidir.