Çengelköy Mah. Engin Cd. No:29, 34680 Üsküdar/İSTANBUL

Beden Eğitimi ve Oyun

Beden eğitimi derslerimiz, ulusal ve uluslararası standartlar takip edilerek K12 bütünlüğü içinde hazırlanan program doğrultusunda yürütülür. Öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak kendilerine uygun olan sporu tanıyıp hayat boyu düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları sağlanır.

Okulumuzda öğrencilerimizin temel beceri düzeylerini arttırırken bir yandan da kendi potansiyellerini keşfetmesine fırsat verilir. Öğrencilerin oyunlar aracılığı ile liderlik yapmayı, takım olmayı, yılmazlığı, kazanmayı ve kaybetmeyi deneyimlemeleri sağlanır. Halk oyunları, bale, drama ve satranç dersleri de haftada bir saat olarak tüm seviyelerde uygulanır. 

Ayrıca okul içi ve okul dışı fiziksel aktivitelere katılım konusunda öğrencilerimiz desteklenir ve takibi yapılır. 

Yüzme Ders Programı

Sanat ve Spor Akademisi Çalışmaları

Okul Takımları ve Turnuvalar

  • Öğrencilerimiz, hazır bulunuşluklarına ve ihtiyaçlarına göre bireysel olarak katılabilecekleri turnuvalara yönlendirilmektedir. 
  • Okul satranç ve takımlarımız ile Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği resmî turnuvalara ek olarak özel turnuvalara da katılım sağlanır. 

Görsel Sanatlar

Görsel sanatlar derslerimiz tüm düzeylerde “Görsel İletişim ve Biçimlendirme”, “Kültürel Miras ve Sanat Eleştirisi” ve “Estetik” olmak üzere üç ana öğrenme alanı çerçevesinde yürütülür. Derslerde, öğrencilere sanat aracılığıyla doğru iletişim yollarını tanıtmak, kültürel çeşitliliklerin farkına varmak ve yaratıcı düşünme becerisi kazandırmak hedeflenir.

Sanat atölyelerinde yürüttüğümüz derslerimizde “her çocuğun farklı bir bakış açısına sahip olduğu” ilkesiyle sanat eleştirisi sürecine yer verilir. Ders ve ders dışı çalışmalarda öğrencilerin estetik zevklerinin, bilişsel ve teknik becerilerinin geliştirilmesine destek verilir.

Müzik

Müzik derslerimizde, öğrencilerimizin Atatürk’ün sanatsal bakış açısını benimseyen, sanatın ve sanatçının önemini kavrayan, temel müzik becerilerini kazanmış bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenir. Bu anlayışla derslerimizde hareket ve ritim aracılığıyla öğrencilerimizin, müziksel yaratıcılıklarını ve yeteneklerini keşfetmelerine fırsat verilir.

Müzik atölyelerinde yürütülen derslerimiz ritim oyunları, işitsel etkinlikler ve enstrümanlarla zenginleştirilir. Öğrencilerimizde müziği keşfetme, işitsel algı ve müziksel ifade becerilerinin geliştirilmesi amacıyla birlikte müzik yapma, performans sergileme ve yaratıcı projeler oluşturma etkinlikleri gerçekleştirilir. Öğrencilerimizin müziksel sahne deneyimi yaşamaları için ders içi/dışı solo ve topluluk performansları, konserler ve ritim etkinliklerine yer verilir.

Bilişim Teknolojileri

Bilişim teknolojileri derslerimizde öğrencilerimizin bilgisayar ve teknoloji kullanımıyla ilgili temel beceriler kazanmaları, dijital dünyayı anlamaları ve teknolojinin günlük yaşamda nasıl kullanılacağını kavramaları hedeflenir. Öğrencilerin yaratıcı ve inovatif çözümler üretebilmeleri, bilişim araçlarını doğru ve etkin kullanmaları, iyi birer dijital okuryazar olmaları için eğitim öğretim süreci planlanır ve uygulanır.

Bilişim laboratuvarlarımızda yürütülen derslerimizde öğrenciler, bilgisayar ve dijital araçlar kullanarak yaratıcı projeler oluşturmaları için teşvik edilir. Kodlama, üç boyutlu tasarım, animasyon, simülasyon etkinlikleri yapılarak öğrencilerimizin programlama mantığını anlamasına, algoritma geliştirmesine ve temel programlama dillerini tanımasına fırsat verilir. Öğrencilerimizin dijital çağda başarılı olmaları sağlanarak kişisel ve profesyonel gelişimleri desteklenir.

Dans (Bale ve Jimnastik & Halk Oyunları)

TED Üsküdar’da yürütülen bale ve jimnastik ve halk oyunları dersleri öğrencilerin fiziksel, bilişsel, sosyal ve kültürel gelişimlerini çok boyutlu olarak desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu dersler, öğrencilerin beden farkındalığını artırmanın yanı sıra ritim duygusu, denge, esneklik, koordinasyon ve motor becerilerinin gelişmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda grup çalışmasına dayalı etkinlikler sayesinde sosyal uyum, empati ve işbirliği gibi değerler pekiştirilmektedir. Halk oyunları özelinde, kültürel mirasın tanıtılması ve aktarılması hedeflerken; dans ve jimnastik ile estetik algı, öz disiplin, özgüven gibi bireysel gelişim alanları desteklenmektedir. Bu dersler bilişsel gelişimi de destekleyen zengin içeriklere sahiptir. Ritim çalışmaları, zamanlama ve mekânsal farkındalık gibi bilişsel becerilerin gelişmesine katkı sağlarken; koreografi ve hareket dizilerini öğrenme sürecinde dikkat, hafıza ve planlama yetkileri pekiştirilmektedir.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.